e-Slabire
Cautare:

e-Slabire
 

10 pedepse pentru copiii rasfatati

Cuvinte cheie :

Rasfatul la copii nu a fost inventat de generatia noua ci a existat dintotdeauna, dar astazi mai mult ca niciodata, factorii din jur, presiunea sociala si programul incarcat al parintilor pot influenta atitudinea copilului tau.


 

Pedeapsa este utila pentru educatia unui copil, si aceasta trebuie sa vina in diverse forme care sa-i afecteze micile lui placeri. In nici un caz nu vorbim despre bataie.

1.Daca copilul tau refuza sa te asculte, rezolva problema intre tine si el. Trimite-l la el in camera sa stea o vreme singur, nu lasa bunicii sau prietenii sa mearga sa-l impace. In felul acesta situatia se va repeta la nesfarsit.

2.Invata-l sa pretuiasca ce i-ai cumparat, daca plange ca vrea mai mult, i-ai o vreme si putinul pe care-l are. Stim ca ti se rupe inima, dar copilul rasfatat de astazi este adultul neadaptat de maine. 


3.Invata-ti copilul sa-ti respecte Nu-ul si Da-ul. Nu iti schimba hotararea, pentru ca cei mici se pricep sa gaseasca punctele slabe ale parintilor si sa profite de ele.

4.Fiti calmi cand dati pedeapsa, il anuntati ca jocul s-a incheiat, ca nu mai are voie la calculator fara sa strangeti dupa el. Invatati-l sa va respecte deciziile chiar cand nu sunteti in preajma.

5.Nu ii permiteti accesul la desenele animate daca nu isi termina de facut indatoririle.

6.Nu-i cumparati haine si costumase oridecateori se mai indragosteste de cate un personaj animat. Invatati-l sa va respecte pentru ca munciti.

7.Puneti-l sa stea la colt 10-15 minute si sa isi ceara iertare pentru ce a gresit. Dupa acea, aratati-i dragoste.

8.Daca sunteti in public si copilul face o scena nu va lasati induiosati de privirile trecatorilor. Copiii se pricep de minune sa se tavaleasca pe jos si sa joace teatru ca sa obtina ce vor. Duceti-l acasa si ca pedeapsa nu-i mai vorbiti o vreme.

9.Televizorul influenteaza atitudinea de rasfat a copilului, incercati sa introduceti in programul lui si alte activitati. Daca nu ii vor placea la inceput, nu va lasati induplecati. Faceti un program pe saptamana cu cate ore are voie la tv si calculator.

10.Nu-l santajati si nu va dati pe fata sentimentele de tristete in fata copilului. Pedepsiti-l si lasati-l sa se obisnuiasca cu ideea, dupa care stati de vorba.

 

ele.ro

Mai multe despre acest subiect:

 
 

Poti comenta si tu acest articol. Spune-ti parerea aici!

Campurile marcate cu * sunt necesare.


If you have trouble reading the code, click on the code itself to generate a new random code.
 

Aceasta sectiune este moderata si aparitia comentariului poate fi intarziata. Nu este nevoie sa retrimiteti comentariul.

 

Sfaturi de slabire pentru zodia in care te-ai nascut

Campurile marcate cu * sunt obligatorii!