e-Slabire
Cautare:

e-Slabire
 

Alegerea unei diete potrivite

Cuvinte cheie : dieta, regim de slabire, sanatate, alimente, medicamentele,

Alegerea unei diete trebuie sa se faca cu multa atentie, deoarece unele promit mai mult decat pot oferi. Inscrierea intr-un program de slabire poate fi utila pentru persoanele care nu reusesc sa slabeasca pe cont propriu. Aceste diete prezinta o serie de avantaje – unele ofera sustinere psihologica, sprijin profesionist, planificarea meselor si a numarului de calorii consumate, etc.


 

 

Deci, cum putem deosebi o dieta eficienta de una inadecvata? Intrebarile de mai jos constituie un punct de plecare in determinarea eficacitatii unei diete:

» Ce promite dieta? Daca un regim de slabire promite o slabire considerabila in scurt timp, probabil ca nu este de incredere.

» Dieta incurajeaza un regim alimentar echilibrat? Mentinerea unei alimentatii echilibrate care sa includa toate categoriile de alimente este esentiala pentru orice dieta. Nu te increde in dietele care pun accent pe un tip de alimente in detrimentul altora (de exemplu, dieta hiperproteica).

» Dieta incurajeaza miscarea? Activitatea fizica este cheia unei vieti sanatoase, dar si secretul pierderii in greutate.

» Dieta te invata ce alegeri trebuie sa faci in alimentatie? Nu vei putea respecta un regim de slabire tot restul vietii, iar dupa terminarea lui, ar trebui sa iti poti mentine greutatea dobandita. De exemplu, programele care isi promoveaza proprille produse alimentare, nu te invata ce produse sa alegi alimente atunci cand faci cumparaturile, gatesti sau iei masa la restaurant.

» Dieta este adaptata nevoilor tale? Inainte de a adopta o dieta, gandeste-te care sunt motivele care te determina sa vrei sa slabesti.

» Dieta incurajeaza luarea pastilelor de slabit? Medicamentele pentru slabire sunt recomandate doar persoanelor care sufera de obezitate (au un IMC mai mare de 30) si care nu au reusit sa slabeasca prin modificarea stilului de viata. Medicamentele anti-obezitate trebuie administrate doar de un medic, care cunoaste antecedentele medicale ale pacientului. Nu lua medicamentele fara prescriptie, fii atenta la sanatate.

» Dieta ia in calcul posibilele riscuri asupra sanatatii? Un regim de slabire care este dispus sa accepte pe oricine, indiferent de problemele sale de sanatate, poate fi periculos. Nu adopta o dieta care nu evalueaza in prealabil starea ta de sanatate.

» Dieta este promovata de o celebritate? Unele diete sunt foarte atractive din singurul motiv ca au fost urmate de o persoana celebra. Dar, vedetele nu sunt neaparat experti in nutritie. Deci, inainte de a urma o dieta, analizeaza in detaliu ce iti ofera si gradul in care isi poate respecta promisiunile.

 

Mai multe despre acest subiect:

 
 

Poti comenta si tu acest articol. Spune-ti parerea aici!

Campurile marcate cu * sunt necesare.


If you have trouble reading the code, click on the code itself to generate a new random code.
 

Aceasta sectiune este moderata si aparitia comentariului poate fi intarziata. Nu este nevoie sa retrimiteti comentariul.

 

Sfaturi de slabire pentru zodia in care te-ai nascut

Campurile marcate cu * sunt obligatorii!