e-Slabire
Cautare:

e-Slabire
 

Alimente permise pentru gravide

Cuvinte cheie :

Un sondaj arata ca majoritatea femeilor insarcinate nu stiu ce trebuie sa consume in timpul sarcinii. Mare parte din ele (60%) au spus ca nu stiu ce alimente trebuie consumate. Alimentele de care nu sunt sigure sunt: branza, scoici, oua, ton si nuci.


Alcoolul: Departamentul sanatatii sfatuieste femeile insarcinate sa nu consume alcool. Claire Friars, moasa pentru Tommy spune: "Daca femeile insarcinate vor sa consume alcool nu trebuie sa depasasca 1-2 unitati si maxim de doua ori pe saptamana. Cu siguranta nu trebuie sa se imbete."

Cofeina: Consumule excesiv de cofeina poate sa aibe un impact negtiv asupra copilului. Agentia de standarde nutritionale recomanda maxim 300 mg pe zi (3 cesti de cafea instant sau sase de ceai).

Branza: Femeile gravide sunt sfatuite sa nu consume branzeturi slabe, cum sunt cele Brie sau Camembert deoarece sporesc riscul aparitiilor unor infectii. Branzeturile tari sunt acceptate (Cheddar sau Cheshire).

Scoici: Trebuie evitate in timpul sarcinii. Doar cele gatite foarte bine sunt acceptate. "Cand sunt crude scoicile pot sa fie contaminate cu bacterii si virusi cum sunt salmonela" spune Ms Friars.

Ton: Femeile insarcinate pot sa consume peste. Sunt de evitat rechinul, peste-spada sau merlinul. Si consumul de carne de ton trebuie limitat la doua fripturi sau patru conserve pe saptamana, deoarece contin mult mercur care poate sa afecteze sistemul nervos al copilului. Si pestele in ulei trebuie limitat la doar doua portii pe saptamana.

Nuci: Alunele trebuie evitate daca mamele, sotul lor sau alte rude apropiate au alergii. Altfel copilul poate sa mosteneasca aceeste alergii.

Oua: Trebuie evitate ouale daca sunt slab gatite. "Cand sunt pregatite trebuie sa se asigure ca si albusul si galbenusul sunt tari, pentu a evita bolile de genul salmonella" spune Ms Friars.
Toate produsele trebuie bine gatite.

faracuvinte.ro

Mai multe despre acest subiect:

 
 

Poti comenta si tu acest articol. Spune-ti parerea aici!

Campurile marcate cu * sunt necesare.


If you have trouble reading the code, click on the code itself to generate a new random code.
 

Aceasta sectiune este moderata si aparitia comentariului poate fi intarziata. Nu este nevoie sa retrimiteti comentariul.