e-Slabire
Cautare:

e-Slabire
 

Cel mai nou tratament de fertilitate ar putea fi...o dieta

Cuvinte cheie : fertilitate,

Cel mai nou tratament pentru tratarea problemelor de fertilitate ar putea consta intr-o dieta, au afirmat oamenii de stiinta miercuri, dupa ce au observat ca barbatii obezi prezinta frecvent nereguli in ceea ce priveste sperma si produc mai putini spermatozoizi


 

Descoperirile lor, expuse la o intrunire a European Society of Human Reproduction and Embryology desfasurata la Barcelona in Spania, vin in completarea concluziilor unui studiu recent in urma caruia s-a aflat ca femeile obeze prezinta o susceptibilitate crescuta de infertilitate.

"Am realizat ca exista posibilitatea ca barbatii supraponderali sa contribuie la problemele de fertilitate, in mod deosebit de cand aspectul ponderal a devenit un factor de risc recunoscut in inducerea problemelor de conceptie in randul femeilor", a declarat dr. Ghiyath Shayeb de la Universitatea din Aberdeen din Scotia.

Studiul lor, care a cuprins 2.037 de barbati care s-au adresat Aberdeen Fertility Centre, a aratat ca barbatii cu un indice de masa corporala normal, aceasta insemnand ca nu se incadrau nici in categoria supraponderalilor dar nici in a subponderalilor, au produs niveluri crescute de sperma normala si mai multi spermatozoizi decat cei din celelalte grupuri.

"Descoperirile noastre au fost cumva independente de alti factori si par sa sugereze faptul ca barbatii care incearca conceperea unui copil impreuna cu partenerul de viata, ar trebui in primul rand sa aiba ca scop atingerea unei greutati corporale ideale", a mai adaugat el.

El a mai spus ca echipa sa va compara ratele de conceptie ale barbatilor normoponderali si ale celor obezi, sa observe daca o sperma deficitara calitativ se coreleaza cu reducerea fertilitatii.

"Mecanismul de conexiune intre acesti factori poate fi dat de mai multe elemente- niveluri hormonale diferite la barbatii obezi, simpla supraincalzire testiculara cauzata de grasimea in exces din aceasta zona sau stilul de viata sau dieta alimentara care conduce la obezitate ar putea determina si afectarea concentratiei de spermatozoizi in sperma acestor indivizi", a spus Shayeb.

"Deocamdata nu avem un raspuns clar dar cu siguranta aceasta reprezinta o neclaritate care necesita atentia noastra imediata".

 

 

Mai multe despre acest subiect:

 
 

Poti comenta si tu acest articol. Spune-ti parerea aici!

Campurile marcate cu * sunt necesare.


If you have trouble reading the code, click on the code itself to generate a new random code.
 

Aceasta sectiune este moderata si aparitia comentariului poate fi intarziata. Nu este nevoie sa retrimiteti comentariul.