e-Slabire
Cautare:

e-Slabire
 

Designerii de modă, criticaţi pentru colecţiile create pentru manechine foarte slabe

Cuvinte cheie :

Redactorul-şef al ediţiei britanice a revistei de modă Vogue le-a reproşat designerilor din întreaga lume că fabrică în continuare colecţii de dimensiuni prea mici, care obligă la angajarea unor manechine din ce în ce mai slabe.


Aceste critici au fost transmise de Alexandra Shulman, redactorul-şef al Vogue, unora dintre cei mai importanţi designeri precum Karl Lagerfeld, John Galliano, Prada, Versace sau Yves Saint Laurent ori Balenciaga, într-o scrisoare "legată de un subiect care devine din ce în ce mai grav". Extrase din scrisoare, care însă nu era destinată publicului, au fost publicate de Times.

"De când lucrez la Vogue, mărimea hainelor pe care modelele trebuie să le poarte a devenit considerabil mai mică. Am ajuns la un punct la care dimensiunile hainelor nu li se mai potrivesc nici măcar manechinelor vedetă", a scris Shulman, în scrisoarea sa.

"Dimpotrivă, trebuie să folosim tinere femei care au scheletul proeminent, care nu au sâni sau alte curbe, ca să poarte aceste haine. Am ajuns să le cer în mod frecvent fotografilor să retuşeze fotografiile pentru ca manechinele" să pară că au un corp normal, a adăugat ea.

Dezbaterile internaţionale referitoare la faptul că modelele femei şi bărbaţi folosite în prezentările de modă sunt extrem de slabe au început în 2006, după decesul mai multor manechine care nu mâncau decât foarte puţin pentru a-şi putea menţine masa corporală.

"De multe ori, trebuie să public fotografii portret pe copertă în locul unor fotografii în care apar haine, deoarece cititorii noştri nu apreciază manechinele" extrem de slabe, a adăugat ea.

Şedinţele foto ale revistelor sunt realizate cu şase luni înainte de lansarea comercială a colecţiilor şi sunt efectuate cu hainele folosite în cadrul prezentărilor de modă, calificate drept "minuscule" de către Shulman.

Reacţia redactorului-şef al Vogue a fost salutată de reprezentantul unei organizaţii caritabile, Beat, care militează contra dezordinii în alimentaţie. "Moda britanică dă tonul pe plan internaţional şi este extrem de încurajant să vedem că Vogue, care este o biblie a modei, ia o astfel de poziţie", a spus o reprezentantă a organizaţiei.

 mediafax.ro

Mai multe despre acest subiect:

 
 

Poti comenta si tu acest articol. Spune-ti parerea aici!

Campurile marcate cu * sunt necesare.


If you have trouble reading the code, click on the code itself to generate a new random code.
 

Aceasta sectiune este moderata si aparitia comentariului poate fi intarziata. Nu este nevoie sa retrimiteti comentariul.

 

Sfaturi de slabire pentru zodia in care te-ai nascut

Campurile marcate cu * sunt obligatorii!