e-Slabire
Cautare:

e-Slabire
 

Exercitii pentru eliminarea surplusului de kilograme

Cuvinte cheie :

Studii de specialitate efectuate pe loturi largi de persoane au scos la iveala urmatorul adevar: dieta initiaza slabire, sportul o continua si o mentine. Asadar, chiar daca este mai obositor, sportul are insa un rol deosebit de important in eliminarea depozitelor adipoase.


De ce este important efortul fizic?

Pentru a putea fi mobilizate grasimile din depozitele adipoase este nevoie de mai multi factori: factori inductori pentru mobilizarea grasinilor (cresterea necesarului zilnic de energie vitala prin cresterea metabolismului bazal si unele modificari formonale care se obtin prin sport) precum si o vascularizatie bogata pentru ca acesti factori sa ajunga in relatie cu celula adipoasa. Sportul intensifica vascularizatia tesutului gras si topirea surplusului de grasimi.

Ce exercitii sunt recomandate pentru eliminarea surplusului de kilograme?

1. Cel mai bun exercitiu este de multe ori cel mai putin preferat si acesta consta in alergare. Pentru a alerga nu este obligatoriu sa aveti abonament la o sala de fitness, putand efectua acest sport si in alte locuri, la orice ora. Ideal este sa alergati in fiecare zi macar un kilometru

2. Pentru persoanele care nu iubesc jogging-ul le recomandam mersul rapid. Efectele mersului rapid nu sunt la fel de puternice ca cele din cazul alergarii, insa sunt suficiente ca in timp sa creasca metabolismul bazal, consumul de energie si sa mobilizeze depozitele adipoase. Se recomanda sa mergeti repede si fara oprire 2-3 kilometri pe zi.

3. Un mod foarte placut pentru redobandirea siluetei este dansul, in special dansul sportiv. Dupa cum sugereaza si numele, acesta implica serioase eforturi fizice pentru a putea efectua corect pasii pe timpii muzicali.

4. Bicicleta. Pentru a va bucura de efectele acesteia fie mergeti la o sala de fitness unde va puteti bucura de bicicletele statice, fie va achizitionati una. Efectele biciletei sunt asemanatoare celor produse de alergare: tonifierea intregii musculaturi a corpului, dezvoltarea abdomenului, a muschilor picioarelor si a fesierilor. De asemenea prin cresterea masei musculare creste si consumul energetic bazal al organismului, pentru ca muschi sunt mari consumatori de energie. Astfel accelereaza mobilizarea si eliminarea depozitelor adipoase.

5. Aerobic. Dansul aerobic este deosebit de util atat pentru obtinerea cat si pentru mentinerea siluetei. Dansul aerobic solicita intens sitemul energetic precum si intreaga musculatura corporala: brate, picioare, trunchi, gat etc. Efectele dansului aerobic sunt sporite de faptul ca exercitiile sunt efectuate pe un ritm muzical rapid, facilitand un consum energetic inalt.

 

Mai puteti incerca si alte sporturi solicitante: tae-bo, pilattes etc.

healthy.ro

Mai multe despre acest subiect:

 
 

Poti comenta si tu acest articol. Spune-ti parerea aici!

Campurile marcate cu * sunt necesare.


If you have trouble reading the code, click on the code itself to generate a new random code.
 

Aceasta sectiune este moderata si aparitia comentariului poate fi intarziata. Nu este nevoie sa retrimiteti comentariul.

 

Sfaturi de slabire pentru zodia in care te-ai nascut

Campurile marcate cu * sunt obligatorii!