e-Slabire
Cautare:

e-Slabire
 

Exercitii pentru incalzire

Cuvinte cheie :

Indiferent daca tocmai ai inceput sa faci sport sau il practici de ceva timp, incalzirea este necesara inainte de orice fel de asemenea efort.


Asta dintr-un numar de motive:

  •  pentru a pregati muschii inaintea exercitiilor;
  •  pentru a creste tensiunea (si a oxigena mai bine celulele);
  •  pentru o mai buna mobilitate a incheieturilor;
  •  pentru reflexe mai bune etc.


Depinde ce fel de miscare faci pentru a alege tipul de incalzire. Incalzirea trebuie sa corespunda tipului de efort care va fi depus apoi si muschilor care vor fi solicitati. Daca de obicei alergi, incalzirea consta intr-o plimbare, cu pasi din ce in ce mai rapizi. In cazul aerobicului, cateva exercitii usoare, pentru a nu risca sa te ranesti, a evita carceii si alte accidente, precum luxatiile.

Daca te-ai decis sa faci gimnastica pe cont propriu, iata cateva idei. Mai intai, porneste muzica - un fond muzical e mai placut atunci cand faci exercitii fizice. Poti incepe prin cateva miscari de dans - iti va placea si iti va ridica si moralul. Continua cu urmatoarele seturi de exercitii:

Rotiri de brate


Tine bratele perfect intinse si roteste-le in fata, simultan, numarand de 2 ori pana la 8 (2x8 timpi). Repeta in acelasi fel, rotind mainile in celalalt sens, spre spate. Apoi, roteste-le simultan, inainte si inapoi, ca o morisca.

Rotiri de bazin circulare


Mentine picioarele drepte si talpile fixe pe sol. Tine mainile pe solduri. Roteste bazinul spre dreapta, 2x8 timpi. Repeta si spre stanga

Aplecari inspre varfurile picioarelor


Cu picioarele si bratele bine intinse, apleaca-te spre varfurile picioarelor, cu mana stanga spre piciorul drept, apoi cu mana dreapta spre piciorul stang. Repeta alternativ, 2x8 timpi.

Rotiri ale capului


Apleaca in fata capul si roteste-l incet spre dreapta, continuand miscarea pe spate si pe partea stanga, pana ajungi in pozitia initiala. Continua de cateva ori. Repeta rotirile si spre stanga.

Fandari laterale


Indoaie genunchiul drept si intinde lateral piciorul stang, mentinandu-l tot timpul drept. Lasa-ti greutatea pe piciorul drept. Alternativ, ridica-te si apoi fandeaza din nou pe genunchiul drept, 2x8 timpi. Repeta si pe celalalt picior.

Fandari in fata


La fel ca la exercitiul precedent, doar ca piciorul se intinde in spate, iar pe parcursul fandarii, trupul se lasa in fata.

Stretching al picioarelor


Sprijina-te de un perete daca este nevoie. Indoaie genunchiul stang si ridica-l spre spate, asa incat talpa sa-ti ajunga pe sold. Tine-o fixa cu mana si impinge usor genunchiul inapoi. Mentine-l asa 15-20 de secunde, apoi relaxeaza-te. Repeta si pe celalalt picior.

Abdomene


Incearca sa faci 20-30 de abdomene la incalzire, pentru a-ti pregati si muschii abdominali pentru exercitii. Acestia sunt de regula printre primii dintre cei vizati atunci cand dorim sa ne modelam trupul, deci probabil ii vei solicita destul de mult. Asadar, trebuie pregatiti pentru efort, iar abdomenele sunt ideale pentru acesta

eva.ro

Mai multe despre acest subiect:

 
 

Poti comenta si tu acest articol. Spune-ti parerea aici!

Campurile marcate cu * sunt necesare.


If you have trouble reading the code, click on the code itself to generate a new random code.
 

Aceasta sectiune este moderata si aparitia comentariului poate fi intarziata. Nu este nevoie sa retrimiteti comentariul.

 

Sfaturi de slabire pentru zodia in care te-ai nascut

Campurile marcate cu * sunt obligatorii!