e-Slabire
Cautare:

e-Slabire
 

Febra- Ghid pentru parinti

Cuvinte cheie : febra,

Ii sticlesc ochisorii, e molesit, plangacios si fierbinte. Ii pui termometrul si brusc esti in plina criza de ingrijorare. Chemi vecina, bunica, chemi barbatul de la serviciu si salvarea. Nu te pripesti totusi? Nu, nu e deloc o exagerare, pentru ca febra in sine nu e o boala! E pur si simplu un semn ca organismul lupta impotriva unei infectii. Copiii fac de obicei febra destul de mare, ceea ce este ingrijorator, dar nu grav. Cel putin pana cand boala care a declansat-o nu se manifesta suficient ca sa poata fi depistata si, implicit, tratata.


Ca regula

Febra anunta si insoteste, de obicei, infectiile bronhopulmonare, din zona ORL, pe cele gastrointestinale, gripa sau simplele raceli. Tocmai pentru ca este un lucru destul de obisnuit la copii, se considera ca febra trebuie investigata cu seriozitate din momentul in care atinge intrarectal 38 de grade. De retinut ca temperatura exterioara, cea luata de la subsoara, este cu 0,5 grade mai mica.

 Primele lucruri de facut

  • Asigura-i copilului tot comfortul si imbraca-l adecvat, respectiv nu-l infofoli (ca sa nu-i mentii temperatura ridicata) , verificandu-i in permanenta manutele, care trebuie si acum sa fie caldute si uscate;
  • Urmareste apoi, cu ajutorul termometrului, evolutia temperaturii si noteaza toate valorile;
  • Da-i copilului sa bea cat mai multe lichide ca sa eviti deshidratarea cauzata de temperatura crescuta.

La atac!

 Daca temperatura nu da semne ca intentioneaza sa scada si se mentine la valori mari, dupa 2-3 ore de supraveghere, administreaza-i copilului un antipiretic, insa la recomandarea stricta a medicului.

 

Mai multe despre acest subiect:

 
 

Poti comenta si tu acest articol. Spune-ti parerea aici!

Campurile marcate cu * sunt necesare.


If you have trouble reading the code, click on the code itself to generate a new random code.
 

Aceasta sectiune este moderata si aparitia comentariului poate fi intarziata. Nu este nevoie sa retrimiteti comentariul.