e-Slabire
Cautare:

e-Slabire
 

Mama in Romania vs. mama in Europa

Cuvinte cheie : mama in romania, mama in europa, indemnizatie, mama,

E-slabire.ro iti prezinta ce inseamna sa fii mama in Romania si care e diferenta fata de o mama in Europa!


E-slabire.ro va prezinta diferentele dintre o mama in Romania si o mama in Europa.

Mama in Romania

De la 1 iunie, mamicile aflate in concediu de maternitate vor primi o suma de bani cu 25% mai mica decat cea de pana acum, pentru ingrijirea copilului. Aceasta suma va reprezenta 64 % din venitul lunar pe care mama l-a avut inainte.

Plafoanele minime si maxime de 600 ron respectiv 4000 ron vor ramane neschimbate.

 

Mama in Europa

Danemarca

In Danemarca, indemnizatia pentru o mama se acorda pana la implinirea varstei de 9 ani a copilului. De asemenea, se acorda prestatii pentru sarcini multiple. Suma anuala pentru fiecare copil este de aproximativ 1006 euro.

Austria

O mama in Austria primeste ca indemnizatie 14, 53 euro pe zi pana cand copilul implineste 2 ani si 6 luni, indiferent daca a muncit sau nu. In cazul mamelor de gemeni, se adauga inca 50 % din 14, 53 euro.

Ungaria

In Ungaria, trebuie sa ai cel putin 180 de zile de asigurare 2 ani dinaintea nasterii copilului. Copilul trebuie sa aiba domiciliul in casa parintilor iar unul dintre parinti trebuie sa stea mereu acasa cu cel mic.

O mama din Ungaria va primi 70% din media veniturilor brute zilnice din anul anterior pana la varsta de 2 ani a copilului. Maxim 70% din valoarea dubla a salariului minim pe economie nu e mai mare de 365 de euro.

Belgia

In Belgia, indemnizatia se acorda doar persoanelor angajate in sectorul public sau privat si se acorda din buget asiguratoriu.

O mama din Belgia care a muncit cu norma intreaga va primi ajutor doar 3 luni iar cele care au muncit cu jumatate de norma vor primi indemnizatia 6 luni. De asemenea, mai difera si daca ai intrerupt total sau partial activitatea profesionala. La o intrerupele totala, mamele vor primi 684, 94 euro iar la o intrerupere partiala intre 342,46 (pentru persoanele cu varsta mai mica de 50 ani) si 580,90 euro (pentru persoanele cu varsta mai mare de 50).

 

Mai multe despre acest subiect:

 
 

Poti comenta si tu acest articol. Spune-ti parerea aici!

Campurile marcate cu * sunt necesare.


If you have trouble reading the code, click on the code itself to generate a new random code.
 

Aceasta sectiune este moderata si aparitia comentariului poate fi intarziata. Nu este nevoie sa retrimiteti comentariul.