e-Slabire
Cautare:

e-Slabire
 

NASA se pregateste sa bombardeze Luna

Cuvinte cheie :

NASA va lansa joi o nava spatiala fara echipaj ce are misiunea de a trage o racheta in suprafata inghetata a Lunii, provocand un nor de praf ce va fi vizibil de pe Pamant.


Misiunea are rolul de a stabili daca satelitul natural al Pamantului contine apa, in urma analizarii norului de praf provocat de explozie, potrivit The Telegraph.

Satelitul de observatie LCROSS, ce va fi lansat joi de la Cape Canaveral, va lovi suprafata Lunii cu o racheta Centaur, ce zboara cu o viteza de doua ori mai mare decat cea a unui glont.

Oamenii de stiinta sustin ca explozia va produce un nor de praf, gaz si vapori inghetati de apa, ce se va ridica pana la o inaltime de aproape 10 kilometri, urmand apoi sa fie atent analizat de nava pilotata de la sol de cercetatorii NASA.

Satelitul va fi insotit si de un alt aparat, care va orbita in jurul Lunii timp de un an si va cartografia suprafata planetei, cautand locuri potrivite pentru aselenizare.

Daca experimentul va avea succes, apa gasita va putea fi folosita pentru aprovizionarea unei viitoare baze pe Luna.

Misiunea de joi, care a costat 583 de milioane de dolari, va fi prima de acest gen a NASA dupa un deceniu.

ziare.com

Mai multe despre acest subiect:

 
 

Poti comenta si tu acest articol. Spune-ti parerea aici!

Campurile marcate cu * sunt necesare.


If you have trouble reading the code, click on the code itself to generate a new random code.
 

Aceasta sectiune este moderata si aparitia comentariului poate fi intarziata. Nu este nevoie sa retrimiteti comentariul.