e-Slabire
Cautare:

e-Slabire
 

Noul muzeu Acropole din Atena isi deschide portile

Cuvinte cheie :

Dupa ani de asteptare, Muzeul Acropole isi va deschide sambata portile pentru turisti in cadrul unei ceremonii fastuoase, ce va avea loc la Atena si va fi transmisa in direct de televiziunea publica din Grecia, dar si pe Internet.


Situat la doar 300 de metri de Acropole si la aproape 2 kilometri de centrul capitalei elene, muzeul va fi inaugurat dupa ani de asteptare de presedintele tarii, Karolos Papoulias, si de premierul Kostas Karamanlis, informeaza Bloomberg. Au fost investiti 130 de milioane de euro in acest muzeu.

La deschiderea oficiala va tine un discurs si presedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, iar printre invitatii de onoare se afla premierul turc Recep Erdogan.

Acest muzeu grandios este raspunsul grecilor adresat britanicilor, care nu vor sa returneze colectia de exponate originare din Parthenon, care se afla la British Museum, pe motiv ca elenii nu au unde sa le gazduiasca.

Muzeul are o arhitectura extrem de moderna, din sticla, care va pune in valoare capodoperele artei elene, incadrandu-se intr-un mod original in peisajul incarcat de istorie.

Cu toate acestea, militantii greci pentru prezervarea siturilor si cladirilor istorice s-au opus vehement acestei initiative, sustinand ca pentru ridicarea acestui muzeu au avut loc demolari in plina zona culturala a Atenei.

Inaugurarea Muzeului Acropole face parte dintr-o campanie de promovare a turismului lansata de Grecia, intitulata "O capodopera pe care ti-o poti permite", in conditiile actualei crize mondiale.

Autoritatile elene se asteapta ca muzeul sa primeasca circa 2,5 milioane de vizitatori anual. Intrarea costa 1 euro, cam cat un bilet de autobuz.

ziare.com

Mai multe despre acest subiect:

 
 

Poti comenta si tu acest articol. Spune-ti parerea aici!

Campurile marcate cu * sunt necesare.


If you have trouble reading the code, click on the code itself to generate a new random code.
 

Aceasta sectiune este moderata si aparitia comentariului poate fi intarziata. Nu este nevoie sa retrimiteti comentariul.