e-Slabire
Cautare:

e-Slabire
 

Prajitura cu ciocolata alba

Cuvinte cheie : e-slabire.ro, prajitura, ciocolata alba, prajitura cu ciocolata alba,

Aceasta prajitura cu ciocolata alba este de fapt un tort in miniatura, foarte bun si delicios, cu putina ciocolata alba. Este un desert excelent preferat de e-slabire.ro


Prajitura cu ciocolata alba este prajitura preferata de e-slabire.ro pentru ca este o prajitura tort!

Ingrediente alese de e-slabire.ro pentru prajitura cu ciocolata alba:

  • Blat:175 g unt (topit);450 g biscuiti simpli sau cu cacao (zdrobiti);
  • Umplutura: un pachetel de 11 g gelatina; 100 g ciocolata alba rupta in bucati; 350 g branza de vaci grasa; 100 g zahar tos; 2 oua (separate albus de galbenus); 300 ml frisca; pudra de cacao (se presara deasupra).

Mod de preparare recomandat de e-slabire.ro pentru prajitura cu ciocolata alba:


Pe o tava patrata sau rotunda, asezati o bucata de calc sau o coala alba, dupa ce in prealabil ati uns tava cu unt. Blatul de biscuiti se face in felul urmator: se amesteca untul topit (intr-un ibric, cand inca mai este cald) cu biscuitii zdrobiti. Amestecul format se toarna in tava si se uniformizeaza continutul. Puneti tava la frigider sa se raceasca, timp de minimum o ora. Mai puteti adauga si zeama de lamaie pentru un plus de gust.

Pentru umplutura, puneti continutul plicului de gelatina intr-un castronas cu 150 ml apa si lasati-l sa se imbibe timp de aproximativ un minut, in care puteti sa si amestecati sa se omogenizeze mai bine. Puneti amestecul pe foc si amestecati pana se dizolva gelatina in totalitate. Se lasa sa se raceasca un pic.

Urmatorul pas este topirea portiei de ciocolata alba, pe care o lasati sa se raceasca un pic dupa. Apoi amestecati la un loc branza, zaharul si galbenusurile de la cele doua oua. Dupa ce s-a omogenizat un pic adaugati ciocolata alba topita, iar apoi gelatina, in timp ce amestecati continuu.

Ultima, dar nu cea din urma, este frisca batuta, care se adauga la amestecul realizat mai devreme pentru umplutura pentru prajitura. Albusul se bate si el, de preferat cu mixerul, pana se intareste si apoi se incorporeaza in amestecul cu branza. Se toarna, preferabil cu lingura, amestecul obtinut peste blatul de biscuiti si se raceste prajitura la frigider timp de trei-patru ore. Dupa perioada de racire puteti sa presarati din abundenta pudra de cacao peste prajitura. (Puteti sa mai presarati peste prajitura: nuca de cocos, alune sfaramate, martipan). Puteti sa ornati prajitura dupa preferinta sau puteti sa o lasati simpla, doar cu cacao.Prajitura cu cicolata alba merge de minune cu un pahar de vin rosu si dulce.

E-slabire.ro va ureaza pofta mare la prajitura cu ciocolata alba!

Mai multe despre acest subiect:

 
 

Recomanda unui prieten

Ti-a placut acest articol? Recomanda-l prietenilor tai!

Campurile marcate cu * sunt obligatorii!

 

Poti comenta si tu acest articol. Spune-ti parerea aici!

Campurile marcate cu * sunt necesare.


If you have trouble reading the code, click on the code itself to generate a new random code.
 

Aceasta sectiune este moderata si aparitia comentariului poate fi intarziata. Nu este nevoie sa retrimiteti comentariul.