e-Slabire
Cautare:

e-Slabire
 

Produse pentru slabit cu efecte halucinogene, interzise de la vanzare

Cuvinte cheie :

Doua produse de slabit, Super Slim si "Capsula de slabit", vor fi blocate de la vanzare dupa ce mai multe persoane s-au plans de efectele secundare pe care le-au resimtit dupa administrarea lor.


Autoritatile sanitare si inspectorii de la Protectia Consumatorului au decis efectuarea in ultimele doua saptamani de controale in toata tara la magazinele pentru produse naturiste si in farmacii, dupa ce s-a constatat ca aceste produse pentru slabit produc dureri de cap, cresterea tensiunii arteriale precum si efecte haluginogene, informeaza Realitatea TV.

In urma verificarilor efectuate s-a constatat ca acestea contin sibutramina, un derivat din amfetamine.

Chiar daca au slabit, numeroase paciente s-au plans de efectele aparute dupa cateva zile de la inceputul tratamentului, printre care hipertensiune, palpitatii, aritmii.

Medicii atrag atentia si asupra faptului ca aceste pastile pot fi achizitionate direct de pe Internet si recomanda tuturor persoanelor care doresc sa slabeasca sa nu faca acest lucru fara consultarea unui medic nutritionist.

"De mai bine de doua saptamani sunt in curs niste controale pe care le desfasuram impreuna cu Agentia Nationala pentru Protectia Consumatorilor si cu Agentia Nationala Sanitara-Veterinara si nu e numai legat de acest medicament ("Super Slim", n.r.).

Cel putin in Bucuresti au aparut o serie de magazine in care se vand anumite produse biologice care, in momentul de fata, nu au statut foarte bine determinat nici in Romania, nici in Uniunea Europeana.

Am comunicat cu colegii nostri de la Londra - provenienta companiei este britanica - si am aflat ca nici acolo statutul, cel putin din punct de vedere medical, al vanzarii acestor produse nu este reglementat", a afirmat Ion Bazac citat de Newsin..

Acesta a precizat ca produsele respective nu sunt naturale suta la suta asa cum se afirma, si ca va incerca sa blocheze vanzarea produselor din aceasta categorie in Romania, apreciind ca este o chestiune de "cateva luni" pana la interzicerea lor.

Conform aceleiasi surse, Uniunea Europeana urmeaza sa ia o decizie in ceea ce priveste aceste produse biologice cu efecte halucinogene. De altfel, subiectul se afla pe agenda discutiilor Consiliului ministrilor sanatatii, care se va reuni marti la Luxemburg.

 

ziare.com

Mai multe despre acest subiect:

 
 

Poti comenta si tu acest articol. Spune-ti parerea aici!

Campurile marcate cu * sunt necesare.


If you have trouble reading the code, click on the code itself to generate a new random code.
 

Aceasta sectiune este moderata si aparitia comentariului poate fi intarziata. Nu este nevoie sa retrimiteti comentariul.