e-Slabire
Cautare:

e-Slabire
 

Român dat afară după hârjoneli cu Thalia

Român dat afară după hârjoneli cu Thalia

Cuvinte cheie :

Un român a lucrat mai bine de un an pentru şeful de la Sony Music, Tommy Mottola, şi a fost concediat pentru că soţia acestuia, Thalia, îl simpatiza prea mult.


S

orin Cârlan, din Bacău, are 33 de ani şi a trăit deja ca în câteva filme la un loc. Viaţa lui a luat o întorsătură spectaculoasă după ce, în anul 1999, a plecat în America, împreună cu soţia sa. A lucrat la o fabrică de mobilă, a fost concediat şi şi-a depus CV-ul la o agenţie de plasare a forţei de muncă. „Eram tineri, albi, europeni, frumoşi şi fără obligaţii.

În urma interviului, am fost trimişi direct acasă la Tommy Mottola, bossul de la Sony Music. Nici nu auzisem de el până în acea clipă", îşi aminteşte Sorin Cârlan. Aşa a ajuns la Katonah, la aproximativ 50 de kilometri de New York, în casa de weekend a celebrului Tommy Mottola.

„Mottola divorţase de curând de Mariah Carey, aşa că voia să îşi schimbe tot stafful. Aşa am reuşit să ajung responsabil pe cele şase maşini din garajul său, iar soţia să răspundă de curăţenia din casă", ne-a spus Cârlan. „Lucram şase oameni acolo. Fiecare avea sarcina lui bine stabilită. Eu trebuia să-l întâmpin pe Mottola când intra în curte şi să-i parchez maşina, să am grijă să aibă mereu benzină. Când era obosit sau nu avea chef de condus, mă urcam eu la volan", a explicat Sorin Cârlan.

„Avea o cameră plină cu mitraliere"


Casa era uriaşă, avea o mie de metri pătraţi. Cea mai spectaculoasă i s-a părut lui Sorin Cârlan camera de armament. „Era o cameră de 25 de metri pătraţi plină cu arme: carabine, mitraliere, puşti cu lunetă, pistoale. Avea un hobby cu armele astea. Niciodată nu am înţeles de ce adunase aşa de multe. Grădinarul-şef avea grijă de ele", ne-a spus el.

De câteva ori, Mottola s-a dus la vânătoare de fazani, cu prietenii. „S-au întors cu o grămadă de fazani. I-au fript pe toţi şi i-au mâncat", îşi aminteşte băcăuanul, precizând că niciodată „şefu'" nu stătea la masă cu servitorii. „Nici nu ne lăsa să mâncăm din mâncarea lui. Ne zicea mereu că el ne dă bani, câştigam 50.000 de dolari pe an, iar din banii ăia noi puteam să ne cumpărăm ce dorim, inclusiv mâncare. Prin urmare, ne-a spus să nu luăm din mâncarea lui. Aveam voie să mâncăm doar după ce el pleca şi lăsa în frigider ce-i rămânea", a mai adăugat Cârlan.

„Ce m-a frapat mereu a fost răceala faţă de musafiri. Stăteau seara şi petreceau cu prietenii. Mâncau numai delicatese, majoritatea făcute la grătar. Apoi, se culcau. Dimineaţa, musafirii plecau şi nu îi conducea nimeni. Pur şi simplu, ieşeau pe uşă şi atât", a spus băcăuanul.

Mottola fuma doar trabuc. Avea un dulap în care ţinea mai multe sortimente de trabucuri. „Era mobilier special care conserva aroma şi o anumită temperatură ca să se păstreze în stare perfectă", mai zice Cârlan.
„Thalia era prea sociabilă cu mine!"

După câteva luni, Mottola a venit în casa de vacanţă cu noua lui iubită, cântăreaţa şi actriţa de filme sud-americane Thalia. Petrecerile au continuat. Una dintre ele, poate cea mai grandioasă, a fost cu toţi directorii din lume de la Sony Music. „Au venit vreo 50 de invitaţi. O masă festivă imensă. La sfârşit, bucătarul a fost aplaudat", povesteşte bărbatul.

Un an mai târziu, şoferul lui Mottola se împrietenise cu soţia magnatului, probabil nepermis de mult. „Era prea sociabilă cu mine. Eu nu îmi permiteam să fac glume cu ea. Ea însă făcea glume cu mine. Într-o dimineaţă, mi-a zis că îmi stau caraghios pantalonii pe mine. Eu, fiindcă ştiam că ţine la glumă, i-am răspuns: «Crezi că ţie îşi stă mai bine cu bluza aia pe tine?». Cred că a fost începutul sfârşitului. Mottola a auzit discuţia şi a devenit ursuz. A venit şi ne-a zis în faţă că între noi nu poate fi niciodată o relaţie de prietenie, deoarece eu sunt şofer şi ea e o vedetă", îşi aminteşte românul.

De atunci, Mottola a început să-i caute nod în papură. „În două luni, am fost concediat. Pretextul a fost acela că mă uitam la plasmă, în camera fiului său. De fapt, mă minunam şi eu la aparatura de acolo, că în România nu văzusem aşa ceva", e versiunea băcăuanului. „Mi s-a spus, sec, să părăsesc locuinţa în două ore. Nu mai aveam ce să spun. Am împachetat şi am plecat."

Tot răul spre bine


Faptul că lucrase pentru Mottola a fost un mare avantaj pentru cariera ulterioară a lui Cârlan. Au urmat joburi foarte bine plătite la fel de fel de magnaţi, la un patron al unei fabrici de ceasuri sau la Katherine Rayner, fata celui care deţine 60 la sută din acţiunile la Coca-Cola.

În urmă cu trei ani, a revenit în ţară, după opt ani de muncă în Statele Unite. Cu o parte din banii câştigaţi, şi-a cumpărat 14 apartamente în centrul Bacăului.

MOGUL

O legendă a industriei muzicale

Tommy Mottola, 59 de ani, a fost, timp de 15 ani, preşedintele Sony Music Entertainment. El a descoperit-o, în anii '90, pe Mariah Carey, care i-a devenit ulterior soţie. Au divorţat după cinci ani. Apoi s-a căsătorit cu cântăreaţa mexicană Thalia, care i-a dăruit anul trecut o fetiţă, Sabrina Sakae. Printre artiştii care îi datorează lui Tommy Mottola o mare parte din succesul lor se numără Celine Dion, Destiny's Child, Jennifer Lopez, Shakira, Dixie Chicks, Marc Anthony, Barbra Streisand, Bruce Springsteen sau Billy Joel. În prezent, Tommy Mottola este coproprietar al Casablanca Records, un joint-venture cu Universal Music Group.

IMPRESIONAT

„O femeie superbă. De o frumuseţe rară"

„Când am văzut-o, am rămas mască! Stăteam undeva, la parter, şi am văzut cum coboară pe scări o femeie superbă. Doamne, parcă nu pot să uit nici acum! Era ca în filme, am văzut întâi picioarele, apoi şoldurile, pieptul, apoi figura. Era de o frumuseţe rară! M-au trecut transpiraţiile, îmi venea să îmi dau singur una peste frunte", povesteşte Sorin Cârlan şi e roşu la faţă. „Amândoi au ieşit şi s-au aşezat la o masă. Eu am rămas în casă şi pândeam pe geam. Am văzut cum, la un moment dat, Thalia a început să plângă, apoi i-a sărit în braţe. Iar el i-a pus pe deget un inel".

 

evz.ro

Mai multe despre acest subiect:

 
 

Recomanda unui prieten

Ti-a placut acest articol? Recomanda-l prietenilor tai!

Campurile marcate cu * sunt obligatorii!

 

Poti comenta si tu acest articol. Spune-ti parerea aici!

Campurile marcate cu * sunt necesare.


If you have trouble reading the code, click on the code itself to generate a new random code.
 

Aceasta sectiune este moderata si aparitia comentariului poate fi intarziata. Nu este nevoie sa retrimiteti comentariul.