e-Slabire
Cautare:

e-Slabire
 

Topul celor mai bine plătite actriţe de la Hollywood

Cuvinte cheie :

Angelina Jolie este cea mai bine plătită actriţă de la Hollywood, cu venituri de 27 de milioane de dolari câştigate în ultimele 12 luni, fiind secondată în topul Forbes de Jennifer Aniston, fosta soţie a partenerului ei actual, Brad Pitt.


Cea mai mare parte din veniturile din ultimul an ale actriţei Angelina Jolie provin din procentul deţinut de ea din încasările aduse de filmul de acţiune "Wanted", dar şi din avansul semnificativ pe care renumita actriţă americană l-a primit pentru următorul ei lungmetraj, "Salt".

Angelina Jolie şi actualul său iubit Brad Pitt au şase copii, dintre care trei sunt adoptaţi - Maddox, în vârstă de şapte ani, născut în Cambodgia, Pax, în vârstă de cinci ani, născut în Vietnam, şi Zahara, în vârstă de patru ani, născută în Etiopia. În afară de gemenii Knox Leon şi Vivienne Marcheline, născuţi pe 12 iulie, anul trecut, la Nisa, în Franţa, Angelina Jolie şi Brad Pitt mai au o fiică biologică, Shiloh, născută în Namibia, în 2006.

În topul celor mai bine plătite actriţe din lume în 2008, locul al doilea este ocupat de Jennifer Aniston, care a fost căsătorită cu Brad Pitt înainte ca acesta să înceapă relaţia cu Angelina Jolie.

Starul a primit cea mai mare parte din cele 25 de milioane de dolari câştigate în 2008 din onorariile pentru filmele "Eu şi Marley" şi "The Blaster", ce va fi lansat în 2010.

Jennifer Aniston câştigă, de asemenea, bani şi din reluarea serialului "Prietenii tăi/ Friends" pe diverse posturi de televiziune şi din comercializarea brandului de apă minerală SmartWater, produs de compania americană Glaceau.

Pe locul al treilea în acest top s-a situat Meryl Streep, cu venituri de 24 de milioane de dolari, provenite, în principal, din onorariul pentru rolul din "Mamma Mia! - Filmul".

Sarah Jessica Parker s-a situat pe poziţia a patra, cu venituri de 23 de milioane de dolari, obţinute din distribuţia lungmetrajului "Totul despre sex", inspirat din serialul de televiziune cu acelaşi titlu.

Cameron Diaz a completat topul celor mai bine plătite cinci actriţe, cu venituri de 20 de milioane de dolari obţinute în perioada iunie 2008 şi iunie 2009.

Forbes.com a alcătuit acest clasament pe baza discuţiilor avute cu agenţii, managerii, producătorii şi avocaţii actriţelor, pentru a cuantifica veniturile obţinute de acestea din filmele în care au jucat, joacă sau urmează să joace. Editorii celebrei reviste americane au ţinut cont şi de sumele câştigate din promovarea unor parfumuri sau linii de articole vestimentare.

"Tipic pentru Hollywood, actriţele noastre au câştigat semnificativ mai puţin faţă de confraţii lor bărbaţi", susţin editorii revistei Forbes, care reaminteşte cititorilor săi că Harrison Ford, desemnat cel mai bine plătit actor de la Hollywood, a obţinut în aceeaşi perioadă venituri de 65 de milioane de dolari.

mediafax.ro

Mai multe despre acest subiect:

 
 

Poti comenta si tu acest articol. Spune-ti parerea aici!

Campurile marcate cu * sunt necesare.


If you have trouble reading the code, click on the code itself to generate a new random code.
 

Aceasta sectiune este moderata si aparitia comentariului poate fi intarziata. Nu este nevoie sa retrimiteti comentariul.